החלטתם שהפעם אתם טסים לטיול לכל המשפחה לתאילנד, אך בלב יש חששות מה, אייך והיכן לאכול בתאילנד? אכן למשפחה שזו הפעם הראשונה שלה שטסה לתאילנד זו סוגיה לא פשוטה והרי אי אפשר לקחת את כל האוכל מהארץ. אז תירגעו יש תשובות והכי חשוב שגילינו שניתן לשמור כשרות בתאילנד וזה אפילו לא כל כך קשה.
בתי חב״ד בתאילנד
בתאילנד קיימים ארבעה בתי חב״ד, בערים, בנגקוק, בצ׳יאנג מאי ובאיים פוקט וקוסמוי.ומה נימצא בכל אחד מבתי חב״ד אלו?
• מסעדה בשרית כשרה למהדרין, מה שנפלא במסעדות אלו שהאופציות להזמנה הן רבות, ולמה הכוונה? ניתן גם לשבת במקום ושיגישו את האוכל, ניתן להזמין בטלפון באמצעות הטלפון למלון שבו אתם שוהים, וגם לקחת מהמסעדה.
• מאפיה, שבה יש לחמים ולחמניות, חלות לשבת, ודברי מאפה שונים.
• חנות מכולת למוצרים כשרים, במקום ניתן למצוא גם מוצרים מוכנים למאכל ושתיה וגם מוצרים שמהם ניתן לבשל ארוחה, לדוגמא; עופות ובשר בקר, אבקת מרק עוף, שימורים מכל מיני סוגים, חמוצים, קפה שחור, מנות חמות וכו.
שימו לב,בבית חב״ד קוסמוי יש גם פיצריה חלבית, ובנגקוק יש מסעדה חלבית הממוקמת בקניון Mille Mali mall בקומה מספר שלוש.
מוצרים כשרים גם בחנויות המכולת השונות ברחבי תאילנד
אז כפי שכבר הבנתם לא בכל מקום יש בית חב״ד בתאילנד, אבל אל דאגה גם בחנויות המכולת ברחבי תאילנד ניתן למצוא מוצרים כשרים רק צריך לפקוח טוב טוב את העיניים. המוצרים הם בכשרות U ומה בין המוצרים שניתן למצוא? חטיפי גרנולה לסוגיהם, חמאת בוטנים, קטשופ, ריבה, שמן, רטבים, תבלינים ועוד.
מוצרים שאין צורך בתעודת כשרות
איטריות אורז של חברת Asian . שימורי פירות של חברת Malee. רוטב סויה של חברת Kikoman . דגים טריים וקפואים שיש להם קשקשים או לחילופין דגים אשר נמכרים חתוכים ויש רק לשטוף אותם לפני הבישול.
אופציות נוספות לאכילת אוכל כשר במסעדות בתאילנד
בקוסמוי יש את המסעדה של צביקה. המסעדה היא בשרית כשרה והיא נמצאת ברחוב הצ׳וואנג וזה ממש לא רחוק מבית חב״ד מה שטוב שזה נותן גיוון.בקופנגן יש מקום מוכר הניקרא ״הבית הישראלי״ שהוא בית כנסת ומסעדה כשרה בשרית. בפטאיה תוכלו לאכול במסעדת ״ברכת אליהו״ שגם היא מסעדה בשרית כשרה, בלב בנגקוק כדאי לא לפספס את המסעדה ״סומקיט פלייס״.
יש גם מסעדות שהן אומנם לא בעלות תעודות כשרות אבל הן מסעדות הודיות צמחוניות, כאלו אפשר למצוא בכל פינה בתאילנד.
בנימה אישית,
אני חושבת שכאשר מתכננים טיול לכל המשפחה והמשפחה שומרת כשרות צריך לתכנן גם את האוכל מראש תוך כדי תשומת לב שהאוכל לא הופך לעיקר של הטיול. אז תשאלו אייך אפשר לעשות זאת ועוד בתאילנד? אז התשובה היא מאוד פשוטה ושורש הדבר נימצא בתכנון מראש.
דבר ראשון הוא לתכנן שביום הראשון, לפחות נמצאים בקירבת בית חב״ד ושם אפשר לקנות מוצרים כשרים לכמה ימים, גם כאוכל מוכן וגם מוצרים לבישול.דבר שני לקראת סוף שבוע להתקרב שוב לבית חב״ד וכמה ניפלא יהיה לעבור שבת בבית כנסת של חב״ד ולאכול מאכלים במסעדה כשרה.
מעבר לכך להבין מראש מה המוצרים שאותם ניתן לקנות בתאילנד והם כשרים ולהביא מהבית השלמות של מוצרי מזון יבשים. באשר לכלי בישול, אני ממליצה לקחת איתכם שני סירים ישנים שבסוף הטיול לא תהיה לכם בעיה להשאיר אותם בתאילנד, האחד בשרי והשני חלבי (היום יש גם סירים מאוד זולים שלא כואב הלב מבחינת המחיר להשאירם בסוף הטיול בתאילנד). כמובן שלא נשכח פלטת שבת קטנה לטיולים בכדי לחמם ולבשל.
אל תחשבו על הקושי, חישבו על הפיתרון ואז הכל יראה קל יותר.
טיסה נעימה ובילוי נעים ❤️